Al retail, la velocitat importa

Els últims anys tots tenim la sensació que hem pujat una marxa i tot va a una velocitat superior. La inmediatesa ja no és un plus en el servei, sino el contrari pot ser motiu de rebuig. Per exemple, quan has entrat en aquesta pàgina, si la velocitat de càrrega hagués estat lenta, no estaries llegint aquest post. S’estima que més d’un 25% dels visitants d’una web abandonen si el temps de càrrega és superior a 4 segons. Fins i tot Amazon va realitzar un estudi on es concluia que un retard de 0,1s a la seva web reduiria un 1% les seves vendes.

 

 

Aquesta velocitat no només té implicació en el camp web, un dels problemes que estan tenint les apps de les marques en el retail és el temps de càrrega. L’index PacketZoom Mobile App evalua el rendiment de les apps més populars al retail. L’índex es centra en les pàgines més visitades de cada aplicació i les classifica segons el seu temps mitjà de càrrega. S’estima que l’usuari no esperarà un temps superior a 5 segons, un segon més que a la web. Tot i ser una tecnologia que ha arribat posterior a les pàgines web, ens trobem que el seu rendiment és inferior al que l’usuari ja utilitzava. Això explica la poca penetració de les apps tot i tenir moltes adventatges respecte la web.

En canvi la tasa de cancelació de compra es situa al 60%, bastant inferior a la tasa que ens trobem a l’ecommerce tradicional.

 

 

Quin podria ser el motiu que expliqués que tot i que la velocitat fos inferior, l’usuari abandonés en un número inferior les compres. Una explicació possible seria un altre component de velocitat, la facilitat d’ús i rapidesa en tasques repetitives.

 

 

La possibilitat d’introduir claus d’entrada i mètode de pagament a l’aplicació facilita la compra i donat un impuls de rebre una notificació push directament al mòbil i accedir directament a l’aplicació amb el mòbil, amb el producte introduit a la cistella de compra, amb les claus d’entrada introduides i escollint el mètode de pagament per defecte, fa que l’experiència de compra sigui molt menys racional ja que en tot aquest temps la raó pot frenar la compra i davant qualsevol impediment és fàcil que l’usuari es torni enrera.

Per això, és clau racionalitzar tots els processos en retail per primar la velocitat de servei cap a l’usuari. I això no només ens ho trobem en el món online, al canal tradicional de venta, ens trobem també aquests impediments. La cua a la caixa pot ser una barrera i possible cancel·lació de la compra.

 

 

Espanya és un dels païssos que tolera menys l’espera, un 36% abandona la botiga si hi ha cua a la caixa. És un moment crític que posa a proba l’atenció al client i la gestió del cobrament. Un sistema ràpid i fàcil d’utilitzar és clau per no perdre ni una venta. Utilitzar software referent en el punt de venda com ICG Software pot minimitzar aquest impacte. Marques punteres com Desigual, Nike, FCB Botiga, Natura, Levi’s amb milions de transaccions a les espatlles i amb un nivell d’exigència altíssim fa que el software sempre optimitzi al màxim tots els processos interns per no perdre ni un segon per una mala configuració o maximització de tots els elements per a que la velocitat no sigui un component negatiu al negoci.
Per això davant qualsevol projecte a IM Projects analitzem com reduir els processos ja sigui de consulta o d’execució en totes les eines de software que el client utilitzi. Tant en el punt de venda com en el backoffice. En els dos casos tenir informació a temps real de tot el negoci i amb una integració racionalitzada perquè cap procés redueixi o impedeixi cap venda.